Linoleum vloer

Linoleum onderhoud

Linoleum wordt ook wel marmoleum genoemd en dankt zijn populariteit aan het feit dat de linoleum vloeren praktisch onverslijtbaar zijn. Een marmoleum vloer gaat al snel 25 jaar mee. Het onderhoud van linoleum of marmoleum is wel aan te raden want ook deze vloeren worden na verloop van tijd vuil en vies.

Onderhoud linoleum en marmoleum vloeren
Linoleum onderhoud kan gebeuren door het volledig te strippen van de waslaag van de vloer. Hierbij wordt de waslaag verwijderd en opnieuw aangebracht. Meestal volstaat het machinaal schoonmaken van de linoleum vloer met een schoonmaakmiddel. Na het reinigen van de marmoleum/linoleum vloer worden en meerdere lagen was aangebarcht zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet. De linoleum vloer word eenmalig gestript d.m.v. het verwijderen van de oude waslaag met een schijfmachine. Het conserveren of in de was zetten van de marmoleum vloer wordt uitgevoerd d.m.v. het handmatig aanbrengen van een conservering met een mat, hoog- of zijdeglans waslaag

Milieuvriendelijk linoleum onderhoud
Na deze eenmalige reiniging van uw marmoleum vloer is het niet meer noodzakelijk om een soortgelijke behandeling te herhalen. Door middel van een nieuwe methode, het zogeheten recoaten, kan de vloer met water en een specifieke schuurpad opnieuw geconserveerd worden. Deze methode kent geen gebruik van chemicaliƫn en daardoor een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen van uw linoleum vloer.

Duurzaam linoleum onderhoud
Uw marmoleum vloer gaat door het recoaten ook langer mee, glanst als nooit tevoren en de kleuren zien er weer fris uit. Een mooie vloer is toch het visitekaartje van uw bedrijf of school. Zorg dus voor een mooie schone linoleum vloer!
Wilt u meer informatie of een prijsopgave voor linoleum onderhoud?

Neem dan contact op: 06 33181448