Gietvloeren

Droge reiniging.

Door het gladde oppervlak van de gietvloer is deze goed te reinigen met een stofzuiger (met parketborstel). Het reinigen met behulp van een swiffer is ook mogelijk. Bij aanschaf van een swiffer kunt u kiezen uit verschillende maten, afhankelijk van de ruimte die schoongemaakt moet worden. Droge reiniging is vooral bedoeld om het ergste vuil en stof te verwijderen.

Vochtige reiniging

Door de dichtheid van de gietvloeren zijn deze goed reinigbaar. Het gebruik van een schone dweil met alleen water volstaan in de regel om de gietvloer schoon te houden. Het gebruik van een schoonmaakmiddel is niet direct noodzakelijk. Wanneer u een schoonmaakmiddel wenst te gebruiken dan adviseren wij u het gebruik van een heel klein beetje dreft met water (let op: zeker drie keer nadweilen met een schone dweil!)

Voor grote ruimtes kunt u gebruik maken van een boen- of schrobmachine. Uiterst belangrijk is hierbij het gebruik van een witte pad onder de machine, het gebruik van andere pads zou schadelijk kunnen werken.

gietvloer onderhoud

Schoenstrepen.

Streepvorming door schoenen zijn gemakkelijk verwijderbaar met een doek. Wanneer een schoenstreep langere tijd op de gietvloer zit, heeft de streep de neiging iets in te drogen. Deze vlekken vallen onder de noemer hardnekkige vlekken en kunt u met water en afwasmiddel behandelen. Behandel de streep met de een vochtige doek.

Onderhoud op lange termijn.

Een gietvloer is een duurzame vloerafwerking. Echter, alles is aan slijtage onderhevig. Omdat de gietvloer uit meerdere lagen is opgebouwd en de kleurlaag een vrijwel onbeperkte levensduur heeft. Na verloop van tijd kunnen er echter wat plekjes en vervuilingen op de gietvloer ontstaan.

Wanneer dit het geval is adviseren wij een grondige schoonmaakbehandeling deze willen wij graag voor u uitvoeren. Wij behandelende gietvloer door middel van een grondige schrobbehandeling. Voor een dergelijke behandeling kunt u contact opnemen met: 0633181448